راهنمای جامع معافیت پزشکی کلیه

ساخت وبلاگ

معافیت پزشکی کلیه، یکی از دسته‌های معافیت‌های پزشکی موجود در آیین‌نامه سازمان نظام وظیفه است. این نوع معافیت به افرادی که مشکلی در کلیه‌های خود دارند و این مشکل به حدی جدی است که توانایی انجام خدمت سربازی را ندارند، اعطا می‌شود. برای درخواست این معافیت، مشمولین باید به پلیس +10 مراجعه کرده و آزمایشات لازم را انجام دهند. نوع بیماری و میزان تأثیر آن بر عملکرد فرد توسط سازمان نظام وظیفه مورد بررسی قرار می‌گیرد، و سپس تصمیم گرفته می‌شود که آیا معافیت پزشکی کلیه به افراد تعلق می‌گیرد یا خیر.

شرایط معافیت سربازی در موارد سنگ‌سازی کلیه

سنگ‌سازی کلیه یکی از بیماری‌های موجود در بخش یازدهم آیین‌نامه معافیت نظام وظیفه است که به دسته‌ی بیماری‌های ادراری و تناسلی تعلق دارد. حضور این بیماری در هر فرد می‌تواند منجر به معافیت سربازی از خدمت نظام وظیفه شود. شرایط معافیت پزشکی سربازی در مورد سنگ‌سازی کلیه به شرح زیر است:

  1. اگر فرد مبتلا به سنگ‌کلیه هیدرونفروز باشد و حتی پس از درمان با پایداری کامل، معافیت از خدمت رزمی برای او اعطا خواهد شد.
  2. حضور سنگ‌های شاخ‌گوزنی در صورتی که به شدت عارضه‌آور باشند و عمل جراحی انجام نشده باشد، منجر به معافیت دائمی از خدمت نظام وظیفه می‌شود.
  3. اگر فرد دارای انواع مختلفی از سنگ‌ها باشد و هیدرونفروز او خفیف باشد، او نیز از خدمت رزمی معاف خواهد شد.
  4. اگر فرد مبتلا به سنگ‌سازی کلیه باشد و بیماری او قابل درمان باشد، می‌تواند اقدام به درخواست 6 ماه معافیت موقت کند.

نوع بیماری افراد علاوه بر تشخیص در آزمایش‌های اولیه، باید توسط پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه نیز مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار گیرد.

مراحل درخواست معافیت پزشکی از سربازی در مورد کلیه

خدمت سربازی یکی از مراحلی است که در زندگی هر فرد باید طی کند. اگر شما نیز تصمیم به درخواست معافیت پزشکی از سربازی دارید و از مراحل دقیق این فرآیند آگاه نیستید، در ادامه با مراحل دریافت معافیت پزشکی کلیه آشنا خواهید شد:

  1. در گام اول، باید به نزدیک‌ترین دفتر پلیس +10 مراجعه کنید.
  2. فرم‌های مرتبط با معافیت را از دفتر پلیس +10 دریافت کنید و پس از تکمیل، آن‌ها را به مسئول دفتر ارائه دهید.
  3. بلافاصله پس از ارسال فرم‌ها و مدارک مورد نیاز، شما به یکی از بیمارستان‌های تحت نظر سازمان نظام وظیفه ارجاع داده می‌شوید تا شرایط بیماری‌تان بررسی شود. در این مرحله، توصیه می‌شود تمام مدارک تحصیلی خود را نیز ارائه دهید.
  4. پس از اتمام آزمایش‌ها، تا 30 روز بعد، شما به کمیسیون پزشکی نظام وظیفه دعوت می‌شوید. در این مرحله، کمیسیون پزشکی میزان معافیت سربازی شما را تعیین می‌کند.

انواع معافیت پزشکی کلیه در آیین‌نامه 1402

در آیین نامه سازمان نظام وظیفه، انواع مختلفی از معافیت‌های پزشکی کلیه در نظر گرفته شده‌اند که به شرح زیر هستند:

  1. معافیت سربازی کلیه سنگ‌ساز
  2. معافیت تک کلیه مادرزادی
  3. معافیت کلیه لگنی
  4. معافیت کلیه پلی‌کیستیک

شرایط معافیت پزشکی تک کلیه مادرزادی (نکروزکورتکس)

داشتن یک کلیه به صورت مادرزادی، یا به عبارت دیگر، بیماری نکروزکورتکس، یکی از بیماری‌های کلیوی است که می‌تواند فرد را وابسته به شدت و شدت بیماری به انواع مختلفی از معافیت‌ها کند. داشتن یک کلیه به صورت مادرزادی یا غیرمادرزادی می‌تواند منجر به معافیت شود. این اصل تا سال‌های اخیر منجر به تلاش افراد برای اهدای کلیه به منظور دریافت معافیت شده بود.

اما باید توجه داشت که به نظر سازمان سنجش، داشتن یک کلیه به صورت غیرمادرزادی تنها در صورتی می‌تواند منجر به معافیت شود که این اهدا با کاهش توانایی جسمی فرد همراه باشد.

در مورد بیماری تک کلیه مادرزادی نیز باید بگوییم که نوع و مدت معافیتی که به افراد اعطا می‌شود، بنا به تشخیص پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه، متغیر خواهد بود و به تاثیر این بیماری بر روی جسم فرد بستگی دارد. برای آگاهی در این زمینه و آشنایی با نحوه محاسبه نمره چشم برای معافیت با مشاوران نظام وظیفه آویژه در تماس باشید.

معافیت سربازی در مورد بیماری کلیه پلی‌کیستیک

بیماری کلیه پلی‌کیستیک یکی از بیماری‌های شایع کلیه‌ها در سراسر جهان است که افراد مبتلا به این بیماری کیست‌های متعددی را در هر دو کلیه خود دارند. این بیماری نیز در دسته‌ی بیماری‌های معافیت‌پزشکی دستگاه ادراری و تناسلی قرار دارد و اگر عوارض آن شدید باشد، می‌تواند به پدیدار شدن دیگر بیماری‌های کلیه منجر شود.

فرد مبتلا به این بیماری و در صورت داشتن عوارض جدی، به طور کامل از خدمت سربازی معاف خواهد شد. همچنین، حتی در زمان اشتغال به تحصیل، می‌تواند فرآیند دریافت معافیت خود را پیگیری کند.

در صورتی که بیماری کلیه پلی‌کیستیک خفیف باشد، معافیت اعطا می‌شود، ولی نوع و مدت معافیت به نظر پزشک معتمد و تشخیص وی بستگی دارد.

معافیت سربازی در مورد کلیه لگنی و بیماری اکنوپیک داخل لگن

کلیه‌ها عمدتاً در محدوده زیر دنده‌ها و بالای لگن قرار دارند. اما در یک نوع نادر از بیماری به نام "اکنوپیک داخل لگن"، کلیه فرد به جای موقعیت معمول در زیر دنده‌ها و بالای لگن، کمی پایین‌تر و موازی با استخوان لگن قرار می‌گیرد. این وضعیت می‌تواند به انسداد ادراری، ایجاد سنگ کلیه و یا عفونت ادراری منجر شود.

سازمان نظام وظیفه برای این نوع از بیماری معافیت‌های خاصی را در نظر گرفته است که به شرح زیر می‌باشد:

  1. اگر فرد بر اساس این بیماری به سنگ کلیه دچار باشد، از خدمت به طور کامل معاف خواهد بود.
  2. در صورتی که فرد به عفونت ادراری دچار شود، معافیت او دائمی خواهد بود.
  3. اگر این بیماری برای فرد عوارض جدی و حادی ایجاد نکرده و پیامد منفی بر جسم او نداشته باشد، معافیت حداقل به معافیت از رزم خواهد بود و بیشتر از آن بستگی به تصمیم پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه خواهد داشت.

مدارک مورد نیاز برای درخواست معافیت پزشکی از سربازی کلیه

برای درخواست معافیت پزشکی از سربازی در مورد بیماری‌های کلیه و بیماری‌های مرتبط با آن، شما باید به همراه برخی از مدارک به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنید تا شرایط معافیت شما به دقت بررسی شود. این مدارک به تشکیل پرونده شما کمک می‌کنند و به صورت 5 برگه عبارتند از:

  1. برگه یک: تکمیل وضعیت مشمولان
  2. برگه دو: مدارک و آزمایشات در معاینه اولیه
  3. برگه پنج: تکمیل مدارک مرتبط با واکسیناسیون فرد
  4. اصل و تصویر کارت ملی مشمول
  5. اصل و تصویر تمامی صفحات شناسنامه (شامل عکسدار)
  6. عکس آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت تحصیلی شخص
  7. افتتاح حساب در بانک ملی ایران (بانک ملی)
  8. یک قطعه عکس رنگی از اندازه 3*4

معافیت پزشکی برای بیماری‌های کلیوی قابل درمان

سازمان نظام وظیفه، هنگام اعطای معافیت به مشمولین، علاوه بر میزان و شدت بیماری فرد، به قابل درمان بودن یا نبودن بیماری نیز توجه می‌کند.

بیماری‌هایی که قابل درمان هستند، بستگی به شدت خود فرد را از خدمت معاف می‌کنند. در زمینه بیماری‌های کلیوی، در اغلب موارد، معافیت فرد در این شرایط به صورت دائم خواهد بود.

اگر بیماری قابل درمان باشد و پس از درمان، فرد مبتلا به بیماری مستعد بازگشت بیماری و تبعات آن نداشته باشد، فرد صرفا از خدمات سنگین دوران سربازی معاف خواهد شد.

اعتراض به تصمیم گرفته در مورد عدم اعطای معافیت پزشکی

در بسیاری از مواقع، اشخاصی که درخواست معافیت پزشکی از سربازی را دارند، ممکن است نسبت به رای صادر شده برای معافیت خود اعتراض داشته باشند. در این موارد، شخص معترض می‌تواند طبق ضوابط و شرایط خاص به مراجع مشخصی اعتراض کند.

فرد معترض می‌تواند اعتراض خود را به ترتیب به کمیسیون شهرستانی، کمیسیون استانی، سازمان نظام وظیفه و شورای عالی اعتراض نماید. در صورتی که اعتراض فرد پذیرفته شود، فرایند تشخیص معافیت پزشکی از نو باید طی گردد.

Avije...
ما را در سایت Avije دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : fatemi moshavereman بازدید : 94 تاريخ : چهارشنبه 3 آبان 1402 ساعت: 21:03